Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’Eurogrop a acceptat las mesuras que prepausa Grècia

La tròica a avalorat positivament la lista de mesuras que prepausa Grècia per prolongar lo crèdit

L’Eurogrop a acceptat las mesuras prepausadas per Grècia. Per alongar lo crèdit, Grècia a acceptat de reportar l’aument del salari minimal e de manténer las privatizacions, los salaris publics s’immobilizan e s’acaban las preretiradas. Pasmens, pojarà pas la TVA e Grècia paralisa las futuras privatizacions en tot reafirmar son intencion de reüniversalizar la santat.
 
Ièr de matin, la Comission Europèa, la Banca Centrala Europèa (BCE) e lo Fons Monetari Internacional (FMI), las tres institucions de la dicha Tròica, avalorèron la lista de mesuras prepausadas pel govèrn grèc per que Grècia recépia l’extension de l’ajuda financièra convenguda amb Brussèlas. Aital o confirmèt lo president de l’Eurogrop, Jeroen Dijsselbloem, que diguèt tanben que la lista es arribada “fòrça tard” mas dins lo relambi establit pel pache. Dijsselbloem indiquèt que la Tròica avalorava que lo plan grèc compreniá de mesuras “pro completas” per recebre l’argent e que, donc, l’Eurogrop las acceptariá. 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma de mallorca
1.

Una de les retalhadas son las militars, dues fragates modernas que havian de comprar a la Union europea anul·ladas. Anul·lats Sine die los pagaments de fragatas anteriors. Dos cents tancs que havian comprat a Alemanha anul·lats. Armaments divers no pesants anul·lat. Despeses per l'otan suprimidas. Pagaments Sine die de partidas e interesos de compras miltars anteriors. Amb aquestes estalvis ja tendran suficients diners per recuperar l'estat del benestar. En cas que es volguessen far plus retalhades, sortida de l'otan e logar bases a la Federación Russa.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article